15 Ocak 2014 Çarşamba

Bir Öneri - Uyku Tulumu, Baby Boum

Uyurken sürekli yatağın içinde dönenip duran yavrucak ve aman soğuk almasın, aman beli açılmasın diye debelenip duran ve soğuğu en birinci düşmanı bilen yurdum annesi. Size de tanıdık geldi mi?
Ben bu sorunla kızlarım 7-8 aylıkken tanıştım. bebek battaniyeleri ile örtmek ve gece boyunca örtülü tutmak neredeyse imkansızdı. Özellikle de Nazlı uykusunda bir kere hareketlendi mi çift kişilik bir yatağın bir başından bir başına bir hamlede yuvarlanıveriyordu ve gece boyunca defalarca tekrarlanıyordu. Sürekli kalkıp örtmenin verdiği sıkıntı bir tarafa yok 'battaniyeye dolanır mı?', 'yok ağzı burnu kapanır da havasız kalır mı?' diye düşünmek de uykuları kaçırmaya yetiyordu.
Uyku tulumu bu sorun için son derece ideal bir çözüm. Ama uyku tulumu seçimi de acemi bir anne için ayrıca zorlu bir süreç. 
Kaloriferli bir evde içi dolgulu yorgan tipi tulumlar çok terletebilir. E hafif bir şey alsan için rahat etmez ince gelebilir. Torba tulumların bir kısmı alttan açılmıyor gece alt değiştirmek zorunda kalırsan çocuk çıkart tekrar giydir iyice uyanabilir. Bebek bu hızlı büyüyor alınan tulum  uzun süre kullanılamayabilir ekonomik birşey mi alsak yoksa kesenin ağzını mı açsak gibi bir sürü sorun. Bir de insanın alışveriş anına aklına yatsa bile ancak kullanırken fark ediyor eksiği gediği.
Biz Mart-Nisan gibi yaz mevsimine de girdiğimizden önce mevsimlik ince birşey almak istedik. Bu arada Unnado'da Baby Boum'un havlu tipi kumaştan üretilmiş 6-24 ay arası kullanılabilen Terry tipi uyku tulumunu aldık. İnce tek kat havlu kumaştan yapılmış bu tulumlar haziran sonuna kadar tek kat pamuklu kıyafet üzerine giydirdiğimizde işimizi gördü. Ama sonra fazla geldi ve Ağustos sonuna kadar maaile kısa kollu ve şortlarla  bildiğiniz sere serpe yattık.
Ama eylülle birlikte uyku tulumuna geri döndük. Ancak TOG değeri 1 olan bu tulumlar kış için pek yeterli gelmeyecekti. TOG derecesi kumaşın termal geçirgenliğini ifade eden bir değer. Özellikle ingilterede uyku tulumu ve yorganların sıcak tutma seviyelerini ifade etmek icin kullanılır. Tog ölçüsü ne kadar büyük olursa uyku tulumu o kadar sıcak tutar.
 Biz de kışlık daha kalın bir tulum arayışına girmiştik ki bu sefer Butikbebe deki Baby boum kampanyası aklımızı çeldi. Ve aldığımız tulumdan oldukça memnun kaldık.

Aldığımız tulum polar kumaştan. TOG değeri 1,7. Biz omuzdan ayak ucuna kadar 90 cm uzunluğunda olan ve 12-36 ay arası ( hatta bebeniz ufak tefekse 5 yaşına kadar) kullanılabilen tipini aldık. E nihayetinde uyku tulumu; giyip koşmayacak, sarınıp yatacak çok da bedene göre olmasına gerek yok, çok giysin, uzun giysin, ekonomik olsun dedik. Ama arzu edenler için 0-3, 0-9, ve 6-24 ay için olan ebatları da mevcut.

Kumaşın %100 polyester olması başlangıçta beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı ama çocuğun tenine değen yaka ve kol ağzı gibi kısımlara pamuklu kumaş geçirilmiş. İçine de mutlaka tek kat pamuklu bir kıyafet giydirdiğimiz için cildi son derece hassas olan benim yavrularda bile hiç sorun yaşanmadı. 



Kolların çıkarılabiliyor olması güzel bir özellik ama biz hiç çıkarmadık.

Ayarlanabilir bel lastiği 12-36 ay arası gibi uzun bir zaman aralığında kullanılabilen bu tulumlar için iyi düşünülmüş bir ayrıntı.


En sevdiğim yanı ise alt tarafını isterseniz torba, isterseniz pantolon şeklinde kullanmanıza olanak sağlayan fermuar düzeneği. Biz bu sene torba şeklinde kullanmayı tercih ettik.




 Torba şeklinde kullanmayı tercih edenler ve tulum boyu biraz uzunca gelenler için ayrıca alt taraf katlanabilsin diye çıt çıt düğmeler koyulmuş.


Çocuğu terletmeden çok güzel ısıtıyor. Oda sıcaklığı 18 C altına düşmeyen evlerde tek kat pamuklu kıyafet üzerinde oldukça konforlu.
Tek dez avantajı Baby Boum'un sitesinde 100 TL'yi bulan ve bizim gibi ikiz yetiştiren orta direk bir aile için oldukça fahiş olan fiyatı. (Bi de bu aralar bu sitede de yok) Açıkçası bu fiyata alamazdım. Ama Butikbebe'den 49 liraya aldım. 
Online alışveriş yapmak oldukça riskli bir iş. Ben de bu tulumu alırken diğer annelerin internette paylaştıkları fikirlerden faydalanmıştım. Olanın olmayana, bilenin bilmeyene borcu var. Ben de bildiğimi paylaştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder